Cicilia vervolgt carrière bij Port Vale

7

Rigino Cicilia heeft een nieuwe werkgever gevonden. De spits, die in het afgelopen seizoen door Roda JC Kerkrade verhuurd werd aan RKC Waalwijk, tekent bij de Engelse club een contract voor twee seizoenen. Roda ontvang, gezien het aflopende contract van Cicilia, geen transfersom voor de aanvaller.

Dat meldt – zowaar – de BBC op haar website. Port Vale komt uit in de League One, het derde Engelse profniveau. Naast de tweejarige verbintenis is men overeengekomen dat het contract, wanneer Cicilia’s verblijf in midden-Engeland bevalt, automatisch met een seizoen verlengd kan worden. De club, die gevestigd is in een voorstad van Stoke-on-Trent, legde eerder deze week al Roda-jeugdproduct Kjell Knops vast, die overkomt van MVV Maastricht. The Valiants eindigden in het afgelopen seizoen in de middenmoot van de League One, temidden van illustere clubs als Rochdale, Peterborough en FC Bury.

In dienst van Roda JC kwam Cicilia tot 24 officiële duels, waarin hij tweemaal trefzeker was. Bij RKC Waalwijk kwam hij – op huurbasis – in het afgelopen seizoen tot 23 duels en 6 goals, met onder meer een hattrick tegen Jong Ajax. Zijn aflopende contract bij de Koempelclub werd deze zomer niet verlengd, waardoor hij transfervrij op zoek ging naar een nieuwe broodheer. Eerder leidde een stage bij het Oostenrijkse Sankt Pölten niet tot een contract.

Header: Pro Shots

Share.

About Author

Roda-supporter sinds 'ie daar zelf iets over te zeggen had. Student met een voorliefde voor het schrijven van artikelen. Kritisch, maar altijd positief ingesteld. Sportgek in de ruimste zin des woords.

7 Comments

Copyright 2017 Rodajclive.nl - Webdesign by Disegno Web Solutions