Alberg loodst Roda JC met hattrick langs Helmond: 4-0

Roda JC Kerkrade kende vrijdagavond weinig moeite met Helmond Sport. Drie doelpunten van Roland Alberg en een goal van Jordy Croux zorgden voor een 4-0-eindstand.

In het Parkstad Limburg Stadion kwam Helmond, dat op de ranglijst vrijwel gelijk stond met Roda, sterk uit de startblokken. Een reeks hoekschoppen leverde een gevaarlijke kopbal op. Tom Muyters stond echter op de goede plek. Aan de andere kant was het wel meteen raak: na een fraaie pass van Daryl Werker kon Alberg keeper Stijn van Gassel verschalken.

Vlak daarna kreeg Alberg een grote kans om de score te verdubbelen, maar zijn schot ging naast. Later in de eerste helft schoot Iké Ugbo van dichtbij over. Helmond Sport zag nog kans om doelman Muyters te testen, maar hij reageerde goed op een kopbal van Juul Respen.

In de tweede helft kwam Roda JC als een raket uit de startblokken. Al in de tweede minuut verschalkte Alberg nogmaals Van Gassel. Een minuut later herhaalde hij dat kunstje, waardoor de wedstrijd zo goed als beslist was. In het restant van het duel liet Roda na om uit te lopen naar een monsterscore, want vele kansen werden niet benut.

Jordy Croux bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-0, met een van richting veranderd schot. Zowel Alberg als Croux kwamen nog niet eerder tot scoren voor Roda JC. Door de overwinning stijgen de Kerkradenaren naar de tiende plek op de ranglijst.

Foto: Roda JC Live