Ambities Korotaev door KNVB in wachtkamer geplaatst

De plannen van Korotaev om in Roda JC te gaan investeren lopen vertraging op. De Limburger meldt dat dit volgens de woordvoerder van Korotaev heeft te maken met de strenge regelgeving die de KNVB hanteert bij investeerders in voetbalclubs.

Nadat afgelopen januari de grote persconferentie was in Kerkrade waarop werd aangekondigd dat Roda JC de komende jaren haar ambities flink ging bijstellen en dat er grote dingen mochten worden verwacht werd het angstvallig stil rondom het Parkstad Limburg stadion. Korotaev was wel aanwezig bij de wedstrijd tegen Ajax, maar bij andere wedstrijden waren enkel Stijn Janssen en Nicolas Anelka steeds aanwezig. Het contact met de investeerder verliep dan ook enkel via deze partijen.

Het op de achtergrond blijven van Korotaev is volgens zijn woordvoerder ook een bewuste keuze. Korotaev heeft op dit moment pas een minderheidsbelang van 20% in de club en wacht op een goedkeuring van de KNVB. De KNVB toetst op dit moment of de investering aan alle regels voldoet en dit proces duurt een stuk langer dan vooraf werd verwacht.

Er hangt bovendien extra vertraging op de loer. In de voorjaarsvergadering van de KNVB gaan de clubs stemmen over een extra regelgeving wat betreft externe investeringen. Volgens deze regelgeving zou de KNVB de vrijheid krijgen om extra specialisten in te huren om de herkomst van het geïnvesteerde geld te traceren. De KNVB is ondanks dat de huidige transactie enkel over een minderheidsbelang gaat ervan overtuigd dat het grondig onderzocht moet worden.

De woordvoerder van Korotaev geeft verder aan dat de passie voor sport en toewijding voor Roda JC ondanks deze situatie niet zijn veranderd. Toch is het niet duidelijk welke plannen Roda JC hierdoor op korte termijn kan uitvoeren. Voor Roda staan komende zomer sowieso al grote uitdagingen op de agenda aangezien er een nieuwe Technisch directeur en trainer moeten worden gezocht.