Ba-Muaka Simakala tekent voor twee seizoenen bij Roda JC

Roda JC Kerkrade heeft haar eerste aanvallende versterking binnen. Ba-Muaka Simakala tekent in Kerkrade een contract voor twee seizoenen. Dat meldt de club op haar website.

De 21-jarige aanvaller komt over van Borussia Mönchengladbach, waar hij sinds 2011 in de jeugd speelde. In 2017 debuteerde hij in de hoofdmacht van de Duitse club, maar afgelopen seizoen speelde hij vooral zijn wedstrijden in het tweede elftal. Daarvoor scoorde hij negen keer in 29 wedstrijden.

Simakala is geboren in Eschweiler, vlakbij Kerkrade over de Duitse grens. Voordat hij bij ‘die Fohlen’ in de jeugdopleiding kwam, speelde hij dan ook bij Alemannia Aachen. De aanvaller is in het bezit van zowel een Duits als een Congolees paspoort.

Directeur Harm van Veldhoven toont zich content met het binnenhalen van Simakala. Het zorgt voor een voorlopig einde aan een lange zoektocht, al wordt er nog een aanvalspartner gezocht. “Simakala is een zeer talentvolle schaduwspits die beschikt over een actie en scorend vermogen. Wij hebben hem vorig jaar meermaals aan het werk gezien bij Borussia Mönchengladbach II en toen hadden we al de wens om hem te halen. We zijn dan ook zeer blij dat het nu tot een akkoord is gekomen en we opnieuw een meerwaarde voor onze club kunnen presenteren.” Tijdens de voorbereiding was Mart Remans tot nu toe de eerste keuze in de aanval.

Foto: Roda JC Live