Bedroevend Roda JC kopje onder tegen Almere

Roda JC Kerkrade heeft de thuiswedstrijd tegen Almere City FC met 1-4 verloren. Een ongeïnspireerd Roda, dat een uur met tien man speelde na een rode kaart voor Wiljan Pluim, werd volledig van de mat gespeeld. Doelpuntenmakers waren Hoefdraad, Janssen (twee keer), Kip en Dijkhuizen.

Na amper vier minuten had het duel er heel anders uit kunnen gaan zien. Marc Höcher miste echter een gigantische kans, door de bal, die in veel ogen al in het doel zat, in het zijnet te knallen. Daarna nam Almere het heft in handen en konden de gasten bij vlagen eenvoudig de bal rondspelen. Een afstandsschot van Hoefdraad verdween achter Verbist.

Vier minuten later kreeg Roda de tweede tik. Wiljan Pluim maakte op het middenveld een oliedomme overtreding, die hem zijn tweede gele kaart opleverde. Vanaf dat moment heeft Roda nooit meer aanspraak gemaakt op de overwinning. Bij rust was er wel nog hoop, want de stand was slechts 0-1.

In de tweede helft ontvouwde zich echter een echec van ongekende grootte. Binnen de kortste keren stond het 0-3, door twee goals van Janssen. Bij de 0-2 kon hij van randje zestien ongehinderd binnenschieten, bij de 0-3 lag de hele verdediging open en zag ook Verbist er niet goed uit.

In het restant van de wedstrijd kon Almere naar hartelust voetballen. Dat ze er slechts één meer maakten, mag een wonder heten, want de Flevolanders kregen nog legio kansen. Henk Dijkhuizen mocht uit een vrije trap nog de 1-4 binnen tikken, maar een schrale troost mocht dat niet eens heten.

Foto: Roda JC Live