Bekerloting: Roda JC op bezoek bij sc Heerenveen

Een pittige loting voor Roda JC, in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. De Kerkradenaren gaan medio december op bezoek bij eredivisionist sc Heerenveen.

De confrontatie met de Friese club zal plaatsvinden op dinsdag 17, woensdag 18 of donderdag 19 december. Gezien het speelschema van beide clubs is dinsdag 17 december de meest voor de hand liggende optie. Dan hoeft er niet geschoven te worden in het programma van de ploegen.

Sc Heerenveen kende een matige competitiestart en bevond zich na zes wedstrijden op de dertiende plek in de Eredivisie. De laatste weken is het elftal van Johnny Jansen in de winning mood. Recent werd bijvoorbeeld AZ met 2-4 verslagen. De ploeg heeft sinds medio september niet meer verloren.

De Friezen bereikten de tweede ronde van de beker door af te rekenen met Excelsior Maassluis. Op de tweededivisionist werd een comfortabele 0-3-zege geboekt.

Roda JC bewaart op bekergebied goede herinneringen aan Heerenveen. De laatste twee confrontaties, ook in de tweede ronde, werden allebei gewonnen en in 1997 wonnen de Kerkradenaren in de finale van de Friezen.

Foto: Roda JC Live