Beloften winnen eerste wedstrijd met 3-1

Ook voor Jong Roda JC Kerkrade is het voetbalseizoen 2014/2015 gisteravond officieel begonnen. Op het complex van VV Schaesberg kwamen de beloften van Sparta Rotterdam op bezoek. Zij bleken niet opgewassen tegen de mannen van Regilio Vrede: de Kerkradenaren zegevierden met 3-1.

Maar liefst vijf spelers van het eerste elftal van Roda JC Kerkrade mochten hun opwachting maken in de basis bij de beloften. Dat waren Benjamin van Leer, Jesse Wijnen, Daryl Werker, Mitchel Paulissen en Nayib Lagouireh. Het bekendste jeugdproduct van die vijf, Mitchel Paulissen, zette de gastheren in de achttiende minuut op een 1-0 voorsprong. Roda had het betere van het spel, maar desondanks gingen de beloften slechts met een gelijke stand de rust in. Spartaan Finn Stokkers wist zijn club namelijk vlak voor rust op gelijke hoogte te brengen.

In de tweede helft liepen de beloften uit naar een 3-1 overwinning door doelpunten van Paul Schröders en Mick Hellemons. Wel mochten zij Benjamin van Leer ervoor bedanken dat het überhaupt 1-1 bleef, want die redde uitstekend op een goed schot van Spartaanse zijde. Het bleef bij 3-1 en daarmee zijn de eerste drie punten van deze jaargang binnen voor de beloften.

Trainer Regilio Vrede was opgetogen na de overwinning. “We gingen goed van start en kwamen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong, al was dat doelpunt wel wat gelukkig. Na die 1-0 gaven we het initiatief echter uit handen en daardoor kon Sparta vlak voor rust op gelijke hoogte komen. In de rust hebben we toen wat omzettingen gedaan en daardoor kwamen we beter voor de dag in de tweede helft. We hadden het betere van het spel; veel balbezit en veel kansen. De overwinning is dan ook verdiend; een mooie start aan het nieuwe seizoen.”

Volgende week maandag speelt Jong Roda JC een uitwedstrijd tegen Jong Willem II, in Tilburg. Die wedstrijd begint om 18:30

Opstelling Roda JC: Van Leer, Wijnen, Werker, Hellemons, Thong, Lagouireh (’80 Ekongo), De Jongh, Smeets, Paulissen, Cicilia, Schröders.

 

Comments are closed.