Bevestiging: Roda JC verkoopt Fréderic Ananou

Frédéric Ananou is niet langer speler van Roda JC Kerkrade. De verdediger wordt per direct overgenomen door FC Ingolstadt 04.

Ananou tekent bij Ingolstadt een contract voor 3,5 jaar. Op zijn persoonlijke Instagram-pagina laat de speler weten blij te zijn met de stap. “Ik verheug me op dit nieuwe hoofdstuk. Ik wil Roda JC bedanken voor een mooie periode van 1,5 jaar.” Over de transfersom doen beide clubs geen uitspraken, maar de verwachting is dat deze tussen de één en twee ton ligt. Ananou had nog een contract voor een half seizoen in Kerkrade. Naast Ingolstadt maakten ook Bologna en Benfica hun interesse kenbaar.

Technisch directeur Harm van Veldhoven baalt van het vertrek van Ananou. “We hadden hier geen rekening mee gehouden”, laat hij 1Limburg weten. “We zijn nu op zoek naar een vervanger, maar we laten ons niet onder druk zetten. We moeten kijken wat de mogelijkheden zijn met een beperkt budget. We kunnen het ook oplossen met de jongens die we nu in de selectie hebben.” Voor de positie van centrale verdediger heeft Roda op dit moment Adil Auassar, Chris Kum en Daryl Werker in de selectie

Foto: Roda JC Live