Biemans mist Emmen-uit door schorsing

In de aanloop naar het play-off-tweeluik met FC Emmen heeft Roda JC Kerkrade met een onaangename verrassing te maken gekregen. Centrale verdediger Bart Biemans blijkt namelijk geschorst voor het eerste onderlinge duel, dat over precies een week in Drenthe gespeeld zal worden.

Dat meldt Rob Sporken, de Roda-watcher namens de Limburgse kranten, vrijdagavond op Twitter. Het opmerkelijke aan het verhaal is dat de schorsing niet voortvloeit uit het recentelijk afgelopen Jupiler League-seizoen, maar dat deze dateert uit de promotie/degradatie-play-offs van het seizoen 2012/2013. Biemans, die ook toen voor de Kerkraadse formatie uitkwam, incasseerde destijds in beide finaleduels tegen Sparta Rotterdam een gele kaart. Aangezien volgens het KNVB-reglement twee gele kaarten in een knock-out-fase gelijkstaan aan een schorsing voor het volgende duel, krijgen de Belgische verdediger en de Limburgse club nu de rekening daarvan gepresenteerd.

Strikt genomen zijn de promotie/degradatie-play-offs, ofwel de Jupiler Play-offs, namelijk een op zichzelf staande competitie, waardoor kaarten en daarbij horende schorsingen alleen in deze competitie geldig zijn. Doordat Biemans in 2013 de tweede gele kaart in de finalewedstrijd kreeg (2-1 winst tegen Sparta Rotterdam door de twee rake vrije trappen van Mark-Jan Fledderus, weet u nog?), is het aankomende duel tegen FC Emmen (op vrijdag 22 mei) de eerstvolgende wedstrijd in dit toernooi waarin de verdediger zijn schorsing kan uitzitten. Hij is uiteraard wel speelgerechtigd voor de return in Kerkrade, die op pinkstermaandag 25 mei wordt afgewerkt.

Foto: Roda JC Live archief

 

Comments (8)

Comments are closed.