Collard: “Gyasi heeft niet zo veel geld gekost”

Gistermiddag maakte Roda JC Kerkrade bekend dat Edwin Gyasi de eerste versterking is, die in de winterstop is binnen gehaald. Dat riep bij velen vraagtekens op over de financiële situatie bij de Kerkradenaren? Hoe kan zijn contract worden afgekocht? Collard reageert hierop tegenover 1Limburg.

“Met de komst van Gyasi is niet zo veel geld gemoeid dat we er moeite mee hadden. Dat wat we niet zelf konden betalen, is inderdaad door een externe financier ingebracht, maar er is geen extra externe financier nodig geweest. Dit is dus niet via Arnold Hendriks gelopen, als je dat bedoelt.”

Gyasi is dus de 23-jarige speler die Hendriks bedoelde in een eerder interview, waar de textielmagnaat zich sceptisch over hem uitliet. Toch is hij nu gekomen. “We hebben niet iemand nodig die doelpunten maakt, maar iemand met snelheid en dan met name aan de buitenkanten. Gyasi is hartstikke snel en daardoor heb je een extra element dat je in kan brengen.”

Collard bevestigt dat er meerdere clubs interesse hadden in de buitenspeler, die overkomt van Heracles Almelo. Voetbalzone meldde in november nog dat Southampton en Derby County de aanvaller naar Engeland zouden willen halen. “We hebben ons best gedaan en het is gelukt. In het verleden heeft hij bewezen in de Eredivisie mee te kunnen, maar bij Heracles heeft hij een mindere periode achter de rug. Hij wil weer bij een eerste elftal minuten maken, in een goede sfeer en met kwalitatief goede spelers. Dan kan hij daarna de volgende stap in zijn nog jonge carrière maken.”

Aangezien Roda zich weer in categorie I van de KNVB bevindt, moeten alle uitgaven van boven de € 50.000 verantwoord worden bij de bond. “We hebben het er natuurlijk met de KNVB over gehad, maar we liepen niet tegen problemen aan: zij gaven groen licht en dat had ik eigenlijk ook wel verwacht, gezien het bedrag dat met deze overgang gemoeid is.”

Met de komst van Gyasi zijn de speculaties onder supporters over de komst van nog meer versterkingen nog zeker niet verstomd. Collard geeft de supporters echter niet al te veel hoop. “Op dit moment zijn we niet meer op zoek naar iemand. Er moet iets bij ons gebeuren of er moet een externe financier bereid zijn om de portemonnee te trekken. Deze selectie bruist van de kwaliteit, inspiratie en motivatie. Als zich de komende weken nog iets voordoet, of er spelers bij ons weggaan, zullen we er absoluut voor zorgen dat de selectie op z’n minst op hetzelfde niveau blijft.”

Ook de algemeen directeur heeft in de media gelezen over de interesse voor Wiljan Pluim en Henk Dijkhuizen, maar ontkent dat er zich al clubs gemeld hebben. “Deze interesse verneem ik ook alleen maar uit de media. Er is nog geen enkel contact geweest met een andere club over spelers van ons.”

Foto: Pro Shots

Comments are closed.