Confrontatie tussen supporters Roda en MVV langs A73

Vrijdagavond is het op een parkeerplaats langs de A73 tot een confrontatie gekomen tussen supporters van MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade. Er is niemand  gearresteerd.

Roda-supporters waren op weg naar huis na de verloren uitwedstrijd tegen hekkensluiter De Graafschap (3-0). Ook supporters van MVV keerden huiswaarts na het behaalde gelijkspel in Deventer, op bezoek bij Go Ahead Eagles (0-0). Drie bussen met Roda-aanhangers en één bus met Maastrichtenaren pauzeerden vervolgens gelijktijdig bij een parkeerplaats langs de A73 ter hoogte van Venray.

Daar raakten de supporters slaags met elkaar. Getuigen melden volgens 1Limburg dat de MVV-supporters de aanhangers van de rivaal uit Kerkrade te lijf wilden gaan. Daarbij werd onder andere de bus van de meegereisde kidsclub aangevallen. Twee personen moesten uiteindelijk naar het ziekenhuis worden gebracht.

Toen de politie arriveerde, was de bus met aanhangers van MVV reeds vertrokken. De politie heeft wel bekend gemaakt dat er een onderzoek wordt ingesteld.

UPDATE – Roda JC Kerkrade heeft een statement gepubliceerd naar aanleiding van de gebeurtenissen bij Venray gisteravond. Een MVV-supportersbus is, tegen de afspraken in, van de afgesproken route afgeweken en kwam daardoor op dezelfde parkeerplaats terecht als enkele Roda-bussen. Daar gingen 30 à 35 ‘supporters’ van de Maastrichtenaren de Kerkraadse supporters te lijf. Het volledige statement van de Kerkradenaren vindt u hier: http://www.rodajc.nl/nieuwsbericht/12-03-2016/statement-naar-aanleiding-van-de-gebeurtenissen-in-venray.

Comments (3)

Comments are closed.