Daniel de Silva voor twee seizoenen Roda JC’er

Daniel de Silva wordt door Roda JC twee seizoenen gehuurd van het Australische Perth Glory. Dat maakt de club, na weken van speculatie, officieel bekend op haar site.

De 18-jarige speler staat bekend als één van de grootste talenten uit het land down under. Hij komt al geruime tijd uit voor de verschillende Australische nationale jeugdelftallen en scoorde op het WK onder 20 jaar voor de Socceroos, toen hij nog maar zestien jaar was. De aanvallende middenvelder komt al vijf jaar uit in de Australische hoogste voetbaldivisie en speelt sinds twee jaar voor Perth Glory.

Nu zal hij dus twee seizoenen het geel-zwart van Roda JC Kerkrade verdedigen. Technisch directeur ad interim Han Berger toont zich tevreden met de transfer. “Het is een mooi eerste concreet resultaat van de aanstelling van Ton Caanen, die vanuit zijn functie met name verantwoordelijk is voor de buitenlandse contacten”, zo zegt hij op de clubsite. “Ik heb in Australië vijf jaar gewerkt met Daniël en ik ken hem als een zeer talentvolle aanvallende middenvelder, die onder leiding van onze trainer kan uitgroeien tot een vaste waarde in ons team.”

Foto: ABC

Comments (2)

Comments are closed.