“Dat zij winnen, is te veel van het goede”

FC Emmen ging vrijdagavond met 2-3 onderuit tegen Roda JC Kerkrade. Daarmee kwamen de Emmenaren er nogal bekaaid vanaf, want Emmen was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. Trainer Joop Gall en spits Roland Bergkamp verschenen na afloop voor de camera’s van FOX Sports.

Gall was na afloop nog altijd geïrriteerd over het, naar zijn inzien, onverdiende nederlaag van zijn ploeg. “Die goal van Anco kwam uit de lucht vallen. Ik ken hem, hij kan zo’n goal maken, maar tot op dat moment was er maar één ploeg die voetbalde en dat was FC Emmen. Bij de 0-2 dacht ik dat Plat ‘m met zijn hand meenam, maar dat was dus Demouge. Daar had afgefloten moeten worden door Wiedemeijer.”

Daarmee stopte zijn relaas over de leidsman niet. “Bij die goal liet Demouge zich eerder ook gewoon vallen. Daar geeft hij dan een vrije trap voor, maar met zo veel ervaring kan dat toch niet. Ook hadden we nog een penalty moeten hebben. Er werd daar gewoon vrij geworsteld, dat moet je ook zien.”

Over zijn eigen ploeg kraakte Gall nauwelijks een kritische noot. “Bij ons ging er niet zo veel fout. Jansen kreeg de bal bij de 0-1 gelukkig mee en toen was de keeper kansloos. Bij de 0-3 staat plotseling Bakkati tegenover Demouge en niet Pedro. Waarom die keuze daar is gemaakt, weet ik niet. Ons rendement was te laag en dat van hun was wel erg hoog. We komen dan wel nog terug, maar dat is te laat.”

Het verhaal van spits Bergkamp strookte in grote lijnen met het verhaal van zijn coach. “We begonnen heel goed en krijgen veel kansen, maar die maken we niet. Dat moeten we beter. Het is dan een mokerslag als hun eerste kans wel meteen zit. In de rust zeiden we dat de achterstand onnodig was en dat we het ze nog moeilijk konden maken als we zo doorgingen. Dat gebeurde dus ook.”

Ook hij had wat te klagen over Wiedemeijer, maar deed dat subtieler. “Op het laatst werd het heel druk in de zestien en dan kan de bal misschien op de stip. Ik werd wel een aantal keren onderuit getrokken, maar misschien moet ik dat dan ook terugdoen. Je moet hopen dat de scheidsrechter het een keer ziet, maar dat zag ‘ie niet. Vaak krijgt dan de verdedigende ploeg het voordeel van de twijfel. Bij de 0-2 protesteerde niemand voor hands, dat moeten we slimmer doen. Als we die kansen in het begin gewoon maken, klap je eroverheen, maar nu zit hun eerste kans er gelijk in. Het resultaat is jammer, maar we mogen trots op onszelf zijn.”

Gall trok nog de vergelijking tussen N.E.C. en Roda en constateerde daarin dat de Nijmegenaren verder zijn. “Bij N.E.C. hadden we geen schijn van kans, maar Roda heeft hier gewoon gezwijnd. Dat we verliezen is onbegrijpelijk, want zeker in de tweede helft hebben we alleen maar op hun helft gevoetbald. Het is wat te veel van het goede dat zij hebben gewonnen.”

Foto: Voetbalprimeur

Comments are closed.