De redactie voorspelt – Januari

Na de winterstop met bijbehorende feestdagen en oefenduels gaat de competitie deze week weer van start. Ook in 2015 zal de redactie van Roda JC Live maandelijks vooruitblikken op de aanstaande wedstrijden, dus vlak voor de tweede seizoenshelft wordt aangevangen in Waalwijk heeft het redactionele kwartet diens visie op de nabije toekomst bekend gemaakt. Een bekend Eredivisieaffiche, een rasechte derby en een uitgesteld bekerduel vormen de eerste voetbalmaand van het nieuwe kalenderjaar.

RKC Waalwijk – Roda JC Kerkrade (16 januari)
Voorspellingen: 0-3 (Luc), 1-1 (Sem), 1-5 (Robbert), 0-3 (Jeroen).
De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar vindt plaats in Waalwijk, daar waar sinds afgelopen zomer de sportieve crisis flink heeft huisgehouden. RKC kan niet meekomen met het niveau van de Eerste Divisie en is bezig met een historisch slecht seizoen. Vandaar dat de redactie over het algemeen een ruime uitzege voorziet. Alleen Sem vreest dat het weleens mis kan gaan tegen de hekkensluiter – de Limburgers mogen RKC in geen geval onderschatten.

Roda JC Kerkrade – PSV Eindhoven (20 januari, beker)
Voorspellingen: 1-4 (Luc), 1-2 (Sem), 1-5 (Robbert), 1-3 (Jeroen).
Na de reis naar Waalwijk duurt het slechts vier dagen voordat de koploper van de Eredivisie op bezoek komt voor het uitgestelde bekerduel van afgelopen december. Een buitengewoon lastig duel voor Roda JC, dat alles uit de kast zal moeten halen om zicht te houden op de volgende bekerronde. De vraag is echter hoe de prioriteiten liggen bij de ploeg: vol de strijd aangaan met PSV, of geen gekke dingen doen en eventuele schade beperkt houden voor de dubbele derbyweek die volgt? De redactie verwacht in ieder geval geen grote stunts en ziet PSV ondanks een Kerkraads doelpunt de volgende ronde bereiken.

Roda JC Kerkrade – Fortuna Sittard (25 januari)
Voorspellingen: 3-0 (Luc), 4-0 (Sem), 3-2 (Robbert), 2-0 (Jeroen).
De derby’s komen er weer aan en net als in de eerste seizoenshelft is Roda JC de grote favoriet in het treffen met de buren uit Sittard. Niets anders dan de overwinning wordt verwacht, iets wat Roda aan zijn stand verplicht is. In een hopelijk uitstekend gevuld Parkstad Limburg Stadion gaat de thuisploeg als het aan de redactie ligt sowieso de punten in huis houden, al zijn de leden het niet geheel eens met de marge die na negentig minuten op het bord zal komen te staan. Daar zal als de punten in Kerkrade blijven echter niet gauw iemand wakker over liggen.

Binnenkort blikt de redactie alweer vooruit op de duels in februari.

Foto: Roda JC Live.

Comments are closed.