‘Dinsdag overleg in Kerkrade: onrust neemt toe’

Aanstaande dinsdag wordt er in het Parkstad Limburg Stadion overleg gevoerd over de penibele situatie van Roda JC Kerkrade, zo weet De Limburger. De overname van de club lijkt op losse schroeven te staan.

Onzekerheid
Op maandag 13 mei verkondigde Bert Peels (Stichting Samen Roda JC) in de commissievergadering van de gemeente Kerkrade dat er een mondeling akkoord was bereikt met een nieuwe investeerder. Sindsdien gonst het van de geruchten dat het gaat om Mikhail Ponomarev, een 44-jarige Rus, die met harde hand regeert bij zijn huidige club, KFC Uerdingen 05.

Het regionale dagblad meldt nu dat het onzeker is of de deal rond gaat komen, wat zorgt voor paniek op de burelen in Kerkrade. Op 15 juni moet er immers een sluitende begroting voor het komende seizoen bij de KNVB liggen. Is die er niet, dan kan de voetbalbond besluiten om de betaald voetballicentie in te trekken. Peels maakte vorige week bekend dat er momenteel een begrotingstekort is van € 900.000.

Schrouff
Frits Schrouff, huidig grootaandeelhouder van de club, heeft intern meermaals aangegeven dat hij niet wenst om nog langer voor de tekorten van de club op te draaien. Het vinden van een geschikte kandidaat om zijn aandelen (79,9%) over te nemen bleek echter geen sinecure: pas recentelijk diende zich een serieuze kandidaat aan. Schrouff vraagt naast een garantstelling voor het begrotingstekort een vierjarenplan om Roda JC vooruit te helpen.

Desgevraagd gaf Schrouff tegenover L1 aan dat hij Roda niet zo maar zal laten stikken. Als kapitein zou hij het schip als laatste verlaten. De kans dat hij de club daadwerkelijk failliet zal laten gaan lijkt daarmee klein, al adviseert zijn rechterhand Huub Mullenders nadrukkelijk dat er geen geld meer naar Roda JC moet gaan. Mullenders, oud-commissaris van de Kerkraadse club, is een vertrouwenspersoon van Schrouff en behartigt in deze zijn belangen.

Korotaev
Aleksei Korotaev is ondertussen nog niet bij machte om over zijn gelden te beschikken. De Zwitsers-Russische zakenman zit nog steeds vast in Dubai in afwachting van de uitkomst van zijn proces. Het is onzeker wanneer het Hof in het Emiraat uitspraak doet; de datum van het vonnis is inmiddels meermaals uitgesteld, laatstelijk twee weken geleden.

Crisisoverleg
Aanstaande dinsdag wordt er, gezien de situatie, overleg gevoerd in het Parkstad Limburg Stadion, meldt De Limburger. Hierbij zullen niet alleen Frits Schrouff, Harm van Veldhoven (algemeen directeur) en vertegenwoordigers van de Stichting Samen Roda JC aanwezig zijn. Ook de gemeente Kerkrade, als eigenaar van het stadion, zal een afvaardiging sturen, evenals Aleksei Korotaev.

Foto: Roda JC Live