“Een contract zou mooi zijn”

Roda JC vervolgt zondag haar Eredivisieseizoen met een uitduel bij Sparta Rotterdam. Henk Dijkhuizen speelde bij beide clubs, maar komt op dit moment niet aan voetballen toe. Oorzaak: een kruisbandblessure en de daaraan gekoppelde revalidatie. De contractloze verdediger hoopt dat hij binnenkort weer kan aansluiten bij de Kerkraadse spelersgroep.

Het contract van Dijkhuizen in het Parkstad Limburg Stadion liep afgelopen zomer af. De gesprekken over een verlenging waren in volle gang toen hij in april tegen PEC Zwolle zijn kruisband afscheurde. De interesse van andere clubs was daarmee direct verdwenen. “Het zag er allemaal prima uit”, zegt Dijkhuizen dinsdag in het Algemeen Dagblad. “Tot die stomme knieblessure dan. Dan zeggen diezelfde clubs opeens: ’tot ziens’. Je bent een nummertje he. Confronterend. Gelukkig mag ik bij Roda gratis aan mijn herstel werken. Anders was ik mijn paar spaarcenten ook nog kwijt.”

De herstelperiode is zeker niet makkelijk, weet ook Dijkhuizen. “Alles is me altijd voor de wind gegaan. En nu ben ik opeens die jongen met de ziektewetuitkering.” Hij hoopt dat wanneer hij fit is, dat Roda hem opnieuw een verbintenis aanbiedt om weer voor de Koempelclub wedstrijden te gaan spelen. “Misschien zegt Roda wel: we geven je alsnog een contract. Ik voel dat ik fitter word dan ooit en heb hier toch drie fijne jaren gehad. Zou mooi zijn.”

Header: Pro Shots

Comments (19)

Comments are closed.