Één onoplettendheid breekt Roda op tegen FC Twente 

Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond een even pijnlijke als onnodige nederlaag geleden tegen FC Twente. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 0-1. 

In de eerste helft was Roda voortdurend in de aanval, maar wist het verbazingwekkend genoeg niet te scoren. Er waren genoeg mogelijkheden, maar tot daadwerkelijk gevaarlijke schoten kwamen de Kerkradenaren nauwelijks. Mike van Duinen had twee mogelijkheden om af te leggen, maar wist dat niet te doen, en enkele voorzetten kwamen net niet aan. Bovendien schoot Faik uit kansrijke positie recht in de handen van Marsman. FC Twente wist daar vrijwel niets tegenover te zetten en beperkte zich tot verdedigen.

Dat deden de Tukkers in de tweede helft ook en die tactiek loonde. Één goede pass van Van der Lely bracht Ede alleen voor Van Leer en uit de enige kans die FC Twente tot dan toe had gecreëerd, wist de ploeg te scoren. In dat tweede bedrijf wist Roda zelf ook nauwelijks meer iets te creëren. Voorzetten vlogen rechtstreeks in de handen van de vandaag niet weifelende doelman Marsman en acties mislukten. 

Een slotoffensief, waarin Roda met vier aanvallers ten strijde trok, mocht niet meer baten. Vrije trappen en corners oogden gevaarlijk, maar leverden geen concrete mogelijkheden op. De beste kansen waren zelfs voor FC Twente, dat tot drie keer toe een counter verzuimde uit te spelen. Dat deerde de Tukkers niet, want de drie punten gaan na 94 minuten voetbal mee naar Enschede.

Foto: Roda JC Live

Comments (13)

Comments are closed.