Effectief Twente wint met 0-3 in Kerkrade

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond in eigen huis met 0-3 verloren van FC Twente. Voor de Tukkers kwamen Jensen (twee keer) en Ünal tot scoren.

De uitslag suggereert een dominant FC Twente, maar het tegendeel is waar. In de eerste helft was Roda grotendeels de baas over de gasten. In de eerste twintig minuten waren er meerdere goede kansen om op voorsprong te komen voor de Kerkradenaren, maar onder andere Paulissen en Schahin faalden oog in oog met doelman Marsman.

Aan de andere kant was de ploeg van René Hake wel dodelijk effectief. De eerste serieuze kans werd meteen in de verre hoek binnen geschoven door Jensen. Diezelfde Jensen mocht drie minuten voor rust vogelvrij de 0-2 binnenschieten. Bij beide doelpunten zag Frederic Ananou er niet best uit.

Ook na de 0-1 kreeg Roda echter nog prima kansen op de gelijkmaker. Met name Mikhail Rosheuvel miste een gigantische kans, wat hij ook zou doen in de tweede helft op de aansluitingstreffer. In het tweede bedrijf was het spelbeeld wel volkomen anders, want FC Twente nam in die helft veel meer het initiatief.

Yannis Anastasiou zag zich genoodzaakt om aanvallend te wisselen gezien de achterstand, en speelde in de laatste twintig minuten zelfs met vier aanvallers. Dat sorteerde geen resultaat, want kansen creëerde Roda JC niet meer. Aan de overkant profiteerde Enes Ünal wel van de ruimte die de Kerkradenaren logischerwijs lieten vallen. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 0-3.

Foto: Roda JC Live