“Er kwamen opeens twee man voorbij glijden”

Roda JC Kerkrade pakte vrijdagavond de eerste drie punten in de Jupiler League. RKC Waalwijk werd in een ware thriller met 3-2 verslagen. Doelpuntenmaker Marc Höcher en scorende invaller Nayib Lagouireh verschenen beiden voor de camera’s van FOX Sports.

Höcher scoorde na een mooie aanval van Roda-zijde al vrij vroeg in de wedstrijd de 1-0. “In het begin stonden we goed en RKC oogde een beetje verrast. Ze kwamen niet onder de druk uit, eigenlijk waren we heer en meester. Bij de goal kwam de bal wat ongelukkig bij me, ik kon ook niet meteen schieten doordat die twee blind op me in gleden. Ik zag ze allebei voorbij glijden en toen was het een koud kunstje!”

De sterk spelende linksbuiten besefte dat de rode kaart het keerpunt in de wedstrijd was. “Daardoor konden zij meer initiatief gaan nemen. We kwamen er met een man minder af en toe nog gevaarlijk uit, we werden in ieder geval niet compleet overlopen. Vier minuten voor rust krijg je dan toch nog de tegengoal, dat is wel zuur. Uiteindelijk kwam het gelukkig goed. Het is wel een redelijk terechte overwinning, we hebben het goed aangepakt met z’n allen. Als we dit zo volhouden, kan het een mooi seizoen worden.”

Een zo mogelijk belangrijker doelpunt kwam van de voeten van invaller Nayib Lagouireh. Die scoorde namelijk in de 92e minuut uit een snelle aanval de winnende treffer. De vleugelflitser bleef redelijk nuchter onder zijn goal, en ook onder zijn plaats op de bank. “De voorbereiding was ik niet zo goed als ik kan, daarom begon ik denk ik op de bank. Vanaf de eerste training zat ik ook in de Ramadan; een zware maand, maar ik ben ‘m goed doorgekomen. Nu moet ik nog even terug op krachten komen, maar ik heb in ieder geval het team geholpen vandaag.

De wedstrijd was bizar, er gebeurde van alles. De trainer zei toen ik inviel: ‘Je hebt maar één actie nodig’. Dat bleek. Ik zei tegen Johan (Plat, red.) dat hij door moest koppen en toen viel de bal goed. Ik kon de keeper passeren en scoren, dat was heel mooi.” Toch ziet hij voor zichzelf liever een plaats in de basis weggelegd dan een rol als ‘gouden wissel’: “Invallen en de winnende scoren is leuk, maar toch speel ik het liefste vanaf het begin. Ik zit nu wel beter in m’n vel; het komt wel goed!”

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.