Ex-Roda JC’ers kennen trefzeker weekend

Waar de huidige selectie van Roda JC er maar mondjesmaat in slaagt om tot scoren te komen, wil dat bij een aantal oud-spelers van de club beter vlotten. Met name in het afgelopen weekend werd in het buitenland veelvuldig het net getroffen.

Poepon
Zo schiet Rydell Poepon in Turkije de ballen er aan de lopende band in. Met zijn twee doelpunten was hij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 2-1 zege van eerstedivisionist Boluspor op bezoek bij het altijd lastige Giresunspor. Dat de spits in vorm is, bewijst zijn doelpuntenproductie wel; ook in de vorige vier competitiewedstrijden kwam hij tot scoren. Zijn teamgenoot en tevens voormalig Roda-speler Anco Jansen scoorde dit seizoen nog niet en viel zaterdag direct na de rust in.

Juric
Ook in Zwitserland weet een ex-Roda JC’er zijn stempel te drukken. Tomi Juric, die na één seizoen in Kerkrade afgelopen zomer overstapte naar FC Luzern, opende zondag al na 9 minuten de score tegen Sankt Gallen, waarna het team de voorsprong uitbouwde naar een solide 3-0 overwinning. Het was voor de Australisch international zijn eerste doelpunt in clubverband sinds zijn debuutwedstrijd voor de Zwitsers, waar hij met twee treffers een belangrijk aandeel had in het met 4-3 gewonnen doelpuntenfestijn tegen Grasshoppers. Eerder deze maand trof Juric bovendien doel namens het Australisch elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen het Saoedi-Arabië van Bert van Marwijk (2-2).

Juric scoorde dit weekend één van de drie Luzern-treffers. Zijn team zou bovendien maar liefst 5 keer de lat raken. (Tagblatt)
Juric scoorde dit weekend één van de drie Luzern-treffers. Zijn team zou bovendien maar liefst vijf keer de lat raken. (Tagblatt)

Cicilia
Een andere centrumspits mocht dit weekend zijn eerste treffer voor zijn nieuwe werkgever noteren. Rigino Cicilia zette in dienst van Port Vale na rust de aansluitingstreffer op het scorebord tegen Oxford United, waarna The Valients ook nog de 2-2 wisten te maken. Het was pas de tweede basisplaats voor Cicilia bij de club die uitkomt in de League One, het derde Engelse profniveau. Verdediger Kjell Knops, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van de Koempelclub en net als Cicilia bij de club uit Stoke-on-Trent onder contract staat, bleef 90 minuten op de bank.

Vormer
Tenslotte kijken we even naar onze zuiderburen. Daar is Ruud Vormer inmiddels uitgegroeid tot een onmisbare schakel op het middenveld van Club Brugge. De blauw-zwarten speelden zondag in eigen huis de klassieker tegen RSC Anderlecht. Direct na de pauze kogelde Vormer de 2-0 tegen de netten, op aangeven van ex-NEC’er Anthony Limbombe. De Brusselaars kwamen in de slotfase nog wel terug tot 2-1, maar onder leiding van de veelvuldig geprezen Vormer trok de thuisploeg de driepunter over de streep. De regerend landskampioen heeft vier punten achterstand ten opzichte van koploper Zulte Waregem, waar Davy de Fauw de vaste rechtsachter is. De voormalig Roda-aanvoerder deed zaterdag ook een duit in het zakje, met een assist in het met 2-0 gewonnen duel tegen Lokeren. Bij die club was Guus Hupperts dan weer 90 minuten bankzitter.

Ruud Vormer viert zijn treffer tegen de Belgische recordkampioen Anderlecht. (Hollandse Hoogte)
Ruud Vormer viert zijn treffer tegen de Belgische recordkampioen Anderlecht. (Hollandse Hoogte)

Header: BoluObjektif

Comments (10)

Comments are closed.