FC Utrecht boekt eclatante zege tegen gewijzigd Roda JC

FC Utrecht heeft Roda JC Kerkrade voor eigen publiek voetballes gegeven. In het Parkstad Limburg Stadion eindigde de wedstrijd in 1-4.

Trainer Robert Molenaar stelde in het duel tegen de Domstedelingen, net als in de uitwedstrijd, een extra verdediger op. Na dertien minuten stond de uitploeg echter reeds op voorsprong. Een combinatie in de kleine ruimte werd door Sander van de Streek afgerond. De lob via onderkant lat paste precies; Hidde Jurjus was te laat om de bal weg te slaan.

Voor de rest gebeurde er in het eerste bedrijf bar weinig. FC Utrecht verzuimde snel door te drukken, Roda JC begon pas na een half uur enigszins van zich af te bijten. Dat leidde tot enkele kleine kansen, maar voor al te veel ophef zorgde het niet. Ook na rust duurde het even voordat een ploeg weer gevaar kon stichten. Jurjus stond echter op te letten.

Klungelig balverlies van Rosheuvel leidde vervolgens de 0-2 in, die Mark van der Maarel knap binnenschot nadat Jurjus eerst wederom reddend wist op te treden. Niet veel later besliste Van de Streek het duel door onberispelijk binnen te schieten na een vloeiende Twente-aanval.

Vlak voor tijd wist Roda uit het niets de spanning nog enigszins terug te brengen, door een bijzonder knappe goal van invaller Jorn Vancamp. De Belg, de laatste tijd goed op dreef, schoot de bal in de hoek, buiten bereik van Jensen. Alle hoop werd vijf minuten later echter weer weggevaagd door Zakaria Labyad, die oog in oog met Jurjus rustig bleef en de 1-4 op het bord zette.