Fris Roda deelt punten met Almere City

Een fris acterend Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen Almere City FC. Het doelpunt aan Kerkraadse zijde kwam op naam van Mitchel Keulen.

De thuisploeg, die met Robert Klaasen, Antonio Cotán en Jordy Croux als nieuwelingen in de basis startte, schoot energiek uit de startblokken. Tot grote kansen leidde dit in het eerste kwartier evenwel niet. Wel mocht Mart Remans niet klagen, toen hij slechts een gele kaart kreeg voor een doldrieste overtreding op de Almere-helft.

Diezelfde Remans kwam later in de eerste helft tweemaal net tekort om voorzetten van Mitchel Keulen en Jordy Croux binnen te tikken. Ook haalde Almere-doelman Joshua Smits een kopbal van Daryl Werker van de lijn en werden schoten van Ba-Muaka Simakala en Nicky Souren door hem onschadelijk gemaakt.

Aan de overkant kreeg Almere City slechts twee goede kansen, maar een vrije trap van Youri Loen zeilde wel van een meter of 25 de hoek in. De bal vloog langs het muurtje en doelman Tom Muyters stond erbij en keek ernaar. Zo kwam Almere, gesteund door ruim 130 meegereisde supporters, opnieuw op voorsprong in Kerkrade.

Na rust herstelde Roda JC snel. Een voorzet van Croux werd twee minuten na de pauze binnengetikt door Keulen, waardoor de stand weer gelijk werd. Niet veel later kwam Almere goed weg, toen een pegel van Croux uiteenspatte op de lat. In het restant van de wedstrijd kwamen beide ploegen nog tot enkele mogelijkheden, maar tot doelpunten leidde dat niet meer.

Ook een vrije trap van Almere City leverde niets op, nadat Daryl Werker de doorgebroken Harrison onderuithaalde. De verdediger kreeg daarvoor de rode kaart. Met tien man beperkte Roda JC zich tot overleven, wat lukte. Zodoende boekt de Kerkraadse club voor het eerst een resultaat in een thuiswedstrijd tegen Almere: 1-1.

Foto: Roda JC Live