Geblesseerde Juric vier tot zes weken buitenspel

Roda JC Kerkrade zal het vier tot zes weken moeten stellen zonder aanvaller Tomi Juric. De centrumspits verliet vanwege knieklachten al voortijdig het trainingskamp van zijn werkgever, waarna een mri-scan aantoonde dat hij kampt met een ingescheurde laterale band.

De Australiër moest zoals gezegd eerder afhaken in het Portugese Vale de Lobo, waar de Kerkradenaren zich voorbereidden op de tweede seizoenshelft. Juric vertrok zaterdag alweer richting Zuid-Limburg, waarna een scan in het ziekenhuis de ernst van de blessure weergaf. Aanvankelijk had men nog goede hoop dat de kwetsuur mee zou vallen, maar dat blijkt dus niet het geval.

Het gevolg is dat coach Darije Kalezic in de aankomende, zeer drukke weken niet kan beschikken over zijn nummer 1 voor de spitspositie; Juric zal sowieso verstek moeten laten gaan voor de wedstrijden tegen AZ (thuis), Excelsior (uit), FC Utrecht (thuis), Ajax (thuis), Feyenoord (Beker, thuis), ADO Den Haag (uit) en FC Twente (thuis). Met Rydell Poepon en Kristoffer Peterson contracteerden de Limburgers, die zeggen nog niet uitgewinkeld te zijn op de transfermarkt, onlangs twee nieuwe centrumspitsen.

Header: Roda JC Live archief

Comments (15)

Comments are closed.