Geduld Roda lijkt op na uitstel afronding zaak Korotaev

Aleksei Korotaev is maandag nog niet vrijgesproken door de Hoge Raad in Dubai. Daardoor dreigt het beoogde huwelijk tussen de Zwitserse Rus en Roda JC op dramatische wijze te eindigen, nog voordat het daadwerkelijk begonnen is.

De verwachting was dat Korotaev maandag eindelijk volledig vrijgesproken zou worden, nadat vorige week werd aangetoond dat zijn handtekening was vervalst door de maatschappij Helin International, die hem beschuldigt van het uitschrijven van een ongedekte cheque. Gedurende het proces zat Korotaev eerst zo’n acht maanden in de cel, totdat die in hoger beroep werd omgezet in een geldboete.

Veroordeling herzien
Het feest ging maandag echter niet door in het Emiraat; De Hoge Raad, ofwel Supreme Court, oordeelde dan wel dat de aan Korotaev opgelegde geldboete onterecht is, maar daarmee is de eerder gedane uitspraak nog niet ongedaan gemaakt. Wel is het, net als de uitspraak van vorige week, een positief signaal over de vermeende onschuld van Korotaev. Het is nu de beurt aan het Court of Appeal om de veroordeling te herzien, meldt het Platform Roda JC, dat daaraan toevoegt dat het nog weken kan duren voordat het zover is.

‘Roda kan/wil niet wachten’
Juist die vertraging kan de Roda-clubleiding, die toch al sinds februari 2017 met de handen in het haar zit over de kwestie-Korotaev, niet gebruiken. Ook het Platform weet dat ‘Roda daar waarschijnlijk niet op kan/wil wachten’. De zieke grootaandeelhouder Frits Schrouff, die zaterdagavond nog op krukken de spelers omhelsde na de heroïsche zege op PEC Zwolle (3-2), wil zo snel mogelijk van die aandelen af en de club heeft in dat kader ook met andere investeringspartijen om de tafel gezeten. Voor Korotaev lijkt, gezien de omstandigheden, een minderheidsbelang in de club het maximaal haalbare, áls het al zover komt.