Geen betaald voetbal tot 1 juni

In verband met het coronavirus wordt er ten minste tot 1 juni geen betaald voetbal gespeeld. Dat bevestigde premier Mark Rutte dinsdagavond desgevraagd op een persconferentie.

Eerder werden alle wedstrijden tot 6 april afgelast en bovendien werd duidelijk dat er geen wedstrijden met publiek zouden worden gespeeld tot juni. Nu heeft premier Rutte bevestigd dat er überhaupt geen betaald voetbal wordt gespeeld tot die datum.

De KNVB heeft de competities in het betaalde voetbal nog niet definitief afgelast, in tegenstelling tot het amateurvoetbal. Wel erkent de bond dat het niet reëel is om de competities voor de zomerstop uit te spelen. Als resterend scenario wordt onder andere het uitspelen van de competitie na de zomerstop genoemd.

Dinsdag vergaderen de nationale voetbalbonden met de UEFA over het voortzetten van de competitie. De KNVB is van plan om eenduidig op te treden met de andere competities in Europa, maar geeft duidelijk aan dat de lijn die wordt uitgezet door het RIVM leidend is.

Header: Roda JC Live