“Geen idee waar we in de eerste helft mee bezig waren”

Roda JC Kerkrade won zaterdag haar vierde wedstrijd op rij in de Jupiler League. In het Lavans Stadion in Helmond werden de Brabanders ternauwernood verslagen: 1-2. Regino Cicilia scoorde de winnende treffer, vlak nadat hij door trainer René Trost het veld in was gestuurd. Ze spraken allebei met FOX Sports.

Trost toonde zich zeer ontevreden over de eerste helft. “Ik vroeg me af waar ze mee bezig waren in de eerste helft… ‘Wat een stel klootzakken’, dacht ik. Het lag gewoon aan onszelf dat het zo slecht ging. Je ziet wat Helmond wil en dat doen e ook wel goed, maar het ging zo simpel. De penalty heb je volledig aan jezelf te wijten; zo’n moment komt vanzelf als je zo naïef speelt. We speelden veel te traag en verdedigden dramatisch. Ons middenveld heb ik helemaal niet gezien in de eerste helft. Dat was zeker een wake-up call.”

In de tweede helft herpakte Roda zich en toonde het veerkracht door de achterstand om te buigen in een voorsprong. “In de rust hadden we tijd om de zaken om te draaien. De wissel van Faik pakte goed uit; die speelde echt voortreffelijk. Hij kan snel het spel verdelen en dat is wat je nodig hebt tegen zulke ploegen. We kregen dan ook flinke kansen. Ik vraag me alleen af waarom we dat in de eerste helft niet deden, toen vreesde ik voor de periodetitel… Gelukkig scoorden we vroeg in de tweede helft, toen zag je het bij Helmond ook snel minder worden.”

De gouden wissel bleek uiteindelijk het inbrengen van Regino Cicilia. “Ik vind het heel leuk dat juist hij die penalty rechttrekt. Hij loopt op elke bal en die wilskracht en power heb je vandaag meer nodig. Strijd hoort erbij, ook al kunnen we goed voetballen.” Cicilia zelf was in de wolken met zijn treffer; zijn tweede alweer deze week, want ook tegen sc Heerenveen scoorde hij. “Deze week is met geen woord te beschrijven, echt fantastisch. Eigenlijk had ik er nog een moeten maken. Tijdens mijn warming-up hoorde ik de fans al schreeuwen en dan is het prachtig dat ik de goal ook maak.” Ook hij kraakte echter een kritische noot over de eerste helft. “Ik had geen idee waar we mee bezig waren, maar zij waren veel feller. We waren slap en we werden na de eerste tien minuten laconiek. Dat kan niet, je moet altijd scherp blijven.”

Foto: Pro Shots

Comments are closed.