Geen versterkingen op open dag, wel op korte termijn

Op een redelijk bezochte open dag heeft Roda JC Kerkrade geen versterkingen aan de fans gepresenteerd. Directeur Harm van Veldhoven bevestigde wel tegenover L1 dat onderhandelingen zich in een vergevorderd stadium bevinden.

Onder een stralende zon daalden de spelers in Zuid-Limburg al tokkelend vanaf de Koempeltribune af naar het veld. Onder hen waren de inmiddels bekende namen, zoals Mario Engels, die gisteren in een oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch twee maal tot scoren kwam. Ook de aanwinsten Tom Muyters, Niels Verburgh en Robert Jensen werden toegevoegd aan het Kerkraadse publiek, waarna er tijd werd vrijgemaakt voor het bekende handtekeningen jagen, onder het genot van een drankje en enkele DJ’s.

Algemeen en technisch directeur Harm van Veldhoven mocht zich ondertussen tegenover L1 verantwoorden voor het gebrek aan een spits. Vooralsnog komen alleen jeugdspelers Mart Remans en Célestin Djim voor die positie in aanmerking, ervan uitgaande dat Mitchel Paulissen op het middenveld wordt geposteerd. Van Veldhoven kwam met goed nieuws voor de fans: hij hoopt komende week de ‘nummer 9’ voor het komende seizoen te presenteren. Het gaat hierbij om “een spits die echt het verschil kan maken”, en als schaduwspits en als centrumspits uit de voeten kan. Dit meldt 1Limburg.

Ook Robert Molenaar gaf tegenover L1 aan op versterkingen voor aanvang van de competitie te rekenen. “Het wordt hard knokken en voor elkaar werken, maar de sfeer in de groep is goed.” Roda JC begint de competitie op vrijdag 17 augustus met een thuisduel tegen titelverdediger Jong Ajax.

Foto: Roda JC Live