Geïrriteerde Gustafson: “We halen nog niet 70 procent”

Bij Simon Gustafson kwam na afloop van de wedstrijd Roda JC – Willem II (1-3) het stoom uit de oren. Ook tijdens de wedstrijd maakte de Feyenoord-huurling een zeer geïrriteerde indruk. Na afloop liet hij zijn frustraties de vrije loop tegenover Voetbal International.

“Ik kan er niets anders van maken: a fucking shit game. Er klopte helemaal niets van aan onze kant. Als wij op honderd procent spelen, dan gaan wij wedstrijden winnen. Maar tot nu toe hebben wij voor mijn gevoel alleen nog maar op zeventig procent gespeeld. Vanavond hebben we zelfs dat niet gehaald”, aldus de woedende Zweed, die ook de hand in eigen boezem steekt.

“Ook ik was shit. Maar ik was niet bang of nerveus, ik wilde mezelf laten zien.” Bij zijn teamgenoten dacht Gustafson wel zenuwen te zien. Er is volgens hem genoeg kwaliteit, maar wanneer het ertoe doet, komt deze er niet uit. “Als wij spelen zoals we kunnen, verslaan we deze tegenstander elke dag van de week. Maar vanavond lukte niks. Ik snap er niks van.”

Gustafson weigert de schuld te leggen bij de door Robert Molenaar gehanteerde tactiek. “Het gaat niet om de tactiek, het gaat erom hoe wij die uitvoeren. Iedereen moet nu in de spiegel kijken, zelfkritiek tonen en hard gaan werken aan zichzelf. Wij moeten vanaf nu allemaal honderd procent gaan geven tijdens de wedstrijden. Doen we dat niet, dan blijven we verliezen.”