Gnjatic schiet matig Roda laat voorbij hoofdklasser Groene Ster

Roda JC heeft woensdagavond weinig vertrouwen getankt. De eredivisionist had de grootste moeite met hoofdklasser Groene Ster uit Heerlerheide en boekte een moeizame oefenzege: 1-3. Ognjen Gnjatic was de verrassende matchwinner namens de Kerkradenaren.

Bij de geel-zwarten zat, vanwege privé-omstandigheden, niet hoofdcoach Robert Molenaar, maar assistent-trainer Rick Plum als eindverantwoordelijke op de bank. Net als afgelopen zaterdag tegen RKTSV stuurde de technische staf in beide helften een compleet ander elftal het veld in. In de eerste 45 minuten wist een pover Roda slechts twee uitgespeelde kansen te creëeren, waarvan de eerste direct een treffer opleverde: schaduwspits Livio Milts, afkomstig uit het beloftenelftal, was het eindstation van een aanval over rechts, waar nieuweling Mario Engels goed voorbereidend leverde. Testspeler Marc Brasnic leek enkele minuten later de voorsprong te verdubbelen, maar hij stuitte op de doelman van Groene Ster. Daarmee was het grootste gevaar van het tamme Roda wel geweken, terwijl de thuisploeg aan de overkant keeper Filip Kurto niet tot een redding dwong.

Dat was direct na de rust wel anders. Goalie Hidde Jurjus stond amper tussen de palen toen de centrumspits van Groene Ster defensief geknoei genadeloos afstrafte door de 1-1 binnen te schieten. Twee minuten later had het zelfs 2-1 moeten worden voor de ploeg uit Heerlerheide, maar ditmaal zag Jurjus de bal het doel missen. Roda reageerde door tweemaal binnen één minuut de paal te raken, eerst met een inzet van dichtbij van Celestin Djim en daarna via een afstandsschot van Mikhail Rosheuvel. In de laatste twintig minuten slaagde de eredivisionist er enigszins in om de thuisploeg vast te zetten, maar was het nota bene controleur Ognjen Gnjatic die de ban moest breken. In het slotkwartier hielp hij zijn team over het dode punt door te scoren met een van richting veranderd schot en een fraaie geplaatste bal in de kruising. De 1-3 overwinning was wel terecht, maar overtuigend was het niet.

Roda JC verblijft volgende week op de KNVB campus in Zeist om een trainingskamp af te werken. Op zaterdag 22 juli spelen de Kerkradenaren hun volgende oefenwedstrijd, in Eindhoven tegen de plaatselijke FC.

RKSV Groene Ster – Roda JC 1-3 (0-1)
Doelpunten: 18′ Milts 0-1, 47′ 1-1, 77′ Gnjatic 1-2, 81′ Gnjatic 1-3.

Opstelling Roda JC eerste helft: Kurto – Dijkhuizen, Ananou, Werker, Kroonen – Engels, El Makrini, Souren, Van Velzen – Milts, Brasnic
Opstelling Roda JC tweede helft: Jurjus – Schlösser, Kum, Auassar, Van Peppen – Rosheuvel, Rutjes, Gnjatic, Paulissen – Djim, Schahin