Go Ahead knikkert kansloos Roda uit beker

De bekercampagne 2021/2022 is voor Roda JC ten einde. In de Adelaarshorst wist een elftal met basisspelers en bankzitters het Go Ahead Eagles geen moment lastig te maken. Isac Lidberg scoorde tweemaal.

Beide ploegen traden woensdagavond aan in een iets andere formatie dan normaal. Waar Kees van Wonderen drie wissels toepaste, haalde Jurgen Streppel zijn halve elftal overhoop. Dat miste zijn effect niet, want de wedstrijd was bij vlagen slaapverwekkend. Wel werd duidelijk dat de bank van de Eagles wat meer kwaliteit herbergt dan die van Roda.

Al na zes minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Basisdebutant Loek Hamers ging lelijk in de fout op een houdbaar schot van Lidberg, die uit de rug van Guus Joppen was weggelopen. Na een half uur verdubbelde Lidberg de score, maar ditmaal kon Hamers daar niets aan doen. De spits mocht tussen Joppen en Daryl Werker vrijstaand inkoppen.

Met die comfortabele voorsprong op zak leek Go Ahead het wel welletjes te vinden. Met een minimale inspanning wisten de Deventenaren nog wat kansen bij elkaar te voetballen. Zo schoot Inigo Cordoba in de eerste helft van dichtbij over, en raakte Giannis Botos in de tweede helft via doelman Hamers de lat. Vlak voor tijd had Hamers ook nog een prima redding in huis op een kopbal van Boyd Lucassen.

Daar wist Roda JC weinig tegenover te zetten. Robin Schoonbrood en Denzel Jubitana wisten zich aanvallend niet te onderscheiden, iets dat ook gold voor invallers Jeremy Cijntje en Dailon Livramento. Het dichtst bij een doelpunt kwamen de Kerkradenaren via een kopballetje van Jubitana. Ook Dylan Vente leek nog een keer op doel af te komen, maar doelman Andries Noppert was attent.

Dat het uiteindelijk niet tot een verlenging kwam, leek helemaal niemand aan de Vetkampstraat echt erg te vinden, en dus zit het bekertoernooi voor Roda JC erop. De Eagles zitten zaterdag in de koker voor de achtste finales van het bekertoernooi.

Foto: Roda JC Live