IJzersterk Roda JC rekent af met Sparta Rotterdam

Een sterk spelend Roda JC Kerkrade heeft zondagmiddag relatief gemakkelijk afgerekend met Sparta Rotterdam. In het Parkstad Limburg Stadion mochten de bezoekers blij zijn dat het bij 3-0 bleef.

Roda begon sterk aan de wedstrijd en al na tien minuten resulteerde dat in een voorsprong. Bart Biemans kon uit een corner ongehinderd inkoppen en scoorde zo zijn eerste doelpunt van het seizoen.

In het restant van de eerste helft wist Roda de Spangenaren, die door 130 supporters gesteund werden, zonder moeite vast te zetten. Doordat de Kerkradenaren kans op kans mistten was de winst bij rust nog alles behalve zeker.

Na rust leek Sparta sterker te zijn, maar al na een paar minuten drukte Roda de Rotterdammers weer terug. Via een penalty wist Marc Höcher de Kerkradenaren vervolgens naar 2-0 te schieten. Nog geen minuut later maakte Frank Demouge eindelijk zijn eerste doelpunt van het seizoen. Een prachtige aanval werd door de spits kiezelhard in het dak van het doel geschoten.

Daarna kabbelde de wedstrijd rustig naar een einde. Roda blijft met deze overwinning in de buurt van N.E.C., dat thuis van FC Oss won.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.