Invaller Vente schiet Roda naar tweede bekerronde

Roda JC heeft met een mengelmoes van basis- en reservespelers FC Den Bosch uit de beker weten te knikkeren. De ploeg kwam terug van een achterstand door doelpunten van Dailon Livramento en invaller Dylan Vente.

Ondanks de opmerkingen van Jurgen Streppel dat het bekertoernooi ‘heel serieus’ genomen werd, trad zijn ploeg aan in een sterk gewijzigde formatie. Maar liefst acht basisspelers kregen rust van de trainer in aanloop naar de veelbesproken derby tegen MVV van aanstaande vrijdag. Het resulteerde in een allegaartje van spelers, waarbij de naam van Dailon Livramento de meest opvallende was. De spits scoort in de jeugd aan de lopende band en mocht het nu in het eerste proberen.

In de eerste helft was duidelijk te zien dat de jonkies van Roda moesten wennen aan het niveau. Er ging meer fout dan goed en kansen waren als logisch gevolg spaarzaam. Ook routiniers Niek Vossebelt en Robert Klaasen waren niet bij machte om de ploeg bij de hand te nemen. FC Den Bosch, dat wel in de vaste basisformatie aantrad, kon daar evenwel weinig tegenover zetten. De enige kans van de tweede helft was ook direct raak, al was van een kans eigenlijk nauwelijks sprake. Bij de door Roy Kuijpers verlengde vrije trap zag namelijk de hele Roda-defensie, inclusief doelman Rody de Boer, er niet goed uit.

Het zorgde er wel voor dat Roda in de tweede helft aan de bak moest, maar dat gebeurde in eerste instantie met dezelfde elf spelers. Die kwamen na rust beter en energieker voor de dag, waardoor de Bosschenaren niet meer in het spel voorkwamen. Een van de kansen ging er uiteindelijk in, nog voordat Streppel enkele basiskrachten het veld in stuurde. Livramento bekroonde zijn debuut in het eerste elftal met een doelpunt ‘uit de kluts’. Het zorgde voor nieuwe energie in het redelijk gevulde Parkstad Limburg Stadion.

Met vijf ingevallen basiskrachten probeerde Roda vervolgens de beslissing af te dwingen. Net toen iedereen zich verzoend leek te hebben met een verlenging, kwam die beslissing er toch nog. Dylan Vente reageerde attent op een voorzet van Xian Emmers en verschalkte daarmee in de 89e minuut doelman Wouter van der Steen. Het zorgde voor een golf van opluchting bij alles dat Roda is. De ploeg hoort zaterdag wie het treft in de tweede ronde van de KNVB-beker, die in december wordt gespeeld.

Header: Roda JC Live