Zwitserse Rus neemt aandelen Roda JC over

Roda JC Kerkrade wordt gedeeltelijk overgenomen door een Zwitser met Russische roots. Aleksei Korotaev is de naam van de nieuwe investeerder.

Korotaev krijgt een minderheidsbelang in de club; dat wil zeggen dat minder dan de helft van de aandelen in het bezit komen van de Zwitser. Hij neemt daarmee een gedeelte van de aandelen van eigenaar Frits Schrouff over, die op zijn beurt in november 2015 met een miljoeneninjectie Roda overnam én schuldenvrij maakte. Op termijn zal Korotaev steeds meer aandelen in bezit krijgen, melden de Limburgse media De Limburger en L1.

De investeerder vindt dat Roda terug moet naar de subtop van de Eredivisie. Op termijn moet de begroting richting de 15 tot 20 miljoen Euro. Hij heeft daarnaast direct een aanzienlijk bedrag beschikbaar gesteld voor transfers die Roda dit seizoen in de Eredivisie moeten houden; een bedrag dat naar verluidt meer dan 1 miljoen Euro is. Daarnaast gaat hij over de lange termijn ook bouwen aan de jeugdopleiding van de club.

Het contact met Roda kwam in november 2016 op gang. Ton Caanen fungeerde daarbij als gesprekspartner namens de Eredivisionist. Het personeel van Roda werd eerder vandaag geïnformeerd over de gang van zaken.

Wie is Korotaev?
Korotaev is eigenaar van een bank in Dubai en kwam via tussenpersoon Stijn Janssen, een Limburgse fiscalist, in contact kwam met de Koempelclub. Janssen werkt als adviseur voor Korotaev in Dubai, waar hij woont.

DIT BERICHT WORDT AANGEVULD

Comments (2)

  1. Website van de bank (simpele wordpress variant) staat gehost in Geneve. http://whois.domaintools.com/nchibank.com terwijl de bank in Djibouti geregistreerd staat zonder adres of stad-vermelding.
    Mooi om even uit te zoeken rodajclive?

  2. Dit is de website van de bank van Aleksei Korotaev – https://www.nchibank.com/our-team/
    Hij is pas 30 jaar – http://www.moneyhouse.at/en/p/aleksei-korotaev

Comments are closed.