Jong Roda JC geeft goede voorbeeld tegen N.E.C./FC Oss

Jong Roda JC Kerkrade heeft maandagavond het eerste elftal het goede voorbeeld gegeven voor de wedstrijd van aanstaande vrijdag tegen FC Oss. In Schaesberg waren de beloften met 1 – 0 te sterk voor de beloften van N.E.C. en FC Oss.

Trainer Regilio Vrede kon een uitermate sterk team het veld in sturen. Van de eerste elftal-spelers stonden Van Leer, Van Berkel, Werker, Schreurs en Raymond Gyasi in de basis. Dat zorgde er echter niet voor dat het een makkelijke wedstrijd werd: na achttien minuten moest Roda al met tien man verder, toen Sebastiaan de Jongh een doorgebroken speler van de gasten vloerde. Daardoor moest Roda nog zeventig minuten met tien man spelen.

Dat ging de Kerkradenaren echter prima af. Na een half uur kopte Paul Schröders al op de lat, maar na rust wist hij de bal wel in het doel te krijgen. Zijn schot werd eerst nog gekeerd door keeper Bosman, maar in de rebound faalde de spits niet: 1 – 0. Verder schoot Raymond Gyasi kort voor het einde nog op de paal. Daarmee boekten de beloften een verdiende zege.

Opstelling Jong Roda JC: Van Leer, Van Berkel, Werker, Wijnen, Bösing, R. Gyasi, Schröders, Faassen (46′ Senden), De Jongh, Thong, Schreurs (’61, Haydary).