Jong Roda JC opent competitie met 2-2 gelijkspel

Nadat de beloften van Roda JC Kerkrade in hun laatste wedstrijd in de beloftencompetitie B Jong Brabant United met 1-3 versloegen, mochten zij dinsdagavond in de heringedeelde beloftencompetitie C opnieuw aantreden tegen de Brabanders. Ditmaal eindigde de pot in een 2-2 gelijkspel.

Na de vijfde plaats (van zes teams) zijn de beloften nu ingedeeld in de divisie C. Daarin komen zij uit met de beloften van Brabant United, Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, NAC Breda en N.E.C./FC Oss.

In de eerste wedstrijd van het ‘nieuwe’ seizoen kwam Roda JC op een 0-2 achterstand, met een ruststand van 0-1. Binnen vijf minuten brachten Mick Hellemons en Melvin Senden de stand echter weer op een gelijkspel. Arsalan Haydary had nog twee keer de kans om de comeback helemaal compleet te maken en voor een overwinning voor de beloften te zorgen, maar dat was de Kerkradenaren niet gegund.

Volgende week komen de beloften weer in actie en dan in Nijmegen. Ze gaan maandag om 18:30 uur op bezoek bij Jong N.E.C./FC Oss. Die speelden maandag nog een oefenwedstrijd tegen Jong FC Dordrecht, die met 0-2 gewonnen werd.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Derix, Mbunga, Bösing, Hellemons, Peters, Smeets, Thong, Senden, Düven (60′, Haydary), Schröders, Jacobs (’76, Rayel).

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.