Jong Roda JC verslaat Brabant United met 1-3

Jong Roda JC Kerkrade heeft maandagavond de laatste wedstrijd in haar poule winnend af weten te sluiten. Jong Brabant United werd in het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk met 1-3 verslagen.

Jong Brabant United, dat een combinatie is van de jeugdteams van FC Den Bosch en RKC Waalwijk, was tot de laatste speelronde samen met de Kerkradenaren hekkensluiter in de poule. Beide teams verzamelden tot dan toe in negen duels even zoveel punten. Alvin Fortes was degene die namens de Brabanders scoorde, drie minuten voor tijd.

Toen stonden de Limburgers echter al met 0-3 voor. Na een half uur scoorde Regino Cicilia de openingstreffer. In de tweede helft bouwden Paul Schröders en Brian Jacobs de score verder uit. Toen stonden de gastheren al geruime tijd met tien man, aangezien Najah luttele minuten na de openingstreffer met direct rood mocht inrukken.

Hiermee eindigden de beloften dus niet op de zesde, maar op de vijfde plaats in hun poule. Na de winterstop wordt er een nieuwe poule-indeling gemaakt.

Martijn Monteyne, die nog steeds herstellende is van de blessure die hij in de voorbereiding naar dit seizoen opliep, speelde de hele wedstrijd mee met de beloften.

Opstelling Jong Roda JC Kerkrade: Van Leer, Monteyne, Werker (’62 Senden), Thong, Peters, Smeets, Hellemons, Bösing, Lagouireh (’54 Schröders), Jacobs en Cicilia (’76 Faassen).

Foto: Pro Shots

Comments are closed.