Kalezic: “Caanen is te lang een autoverkoper geweest”

Zondagmiddag ging Roda JC Kerkrade in het eigen Parkstad Limburg Stadion onderuit tegen Willem II. De Limburgers gaven tweemaal een voorsprong weg, om vervolgens ook een derde tegentreffer te incasseren. Coach Darije Kalezic reageerde na afloop met gemengde gevoelens voor de camera van FOX Sports, en was bovendien bijzonder uitgesproken over de kwaliteiten van zijn technisch directeur, Ton Caanen.

“Kinderachtige fouten”
Kalezic zag zijn elftal, ondanks degelijke fases in de eerste helft, vooral kwakkelen tegen de nummer 16 van de ranglijst. “We hadden niet genoeg inhoud om Willem II kapot te spelen. Je zag ook aan het spel dat zij meer belang bij deze wedstrijd, helaas.” Vooral de verdediging liet te wensen over, vindt de coach. “We hebben, op het zachtst gezegd, heel slechte verdedigingsfouten gemaakt. Dat kost je op dit niveau de wedstrijd. We zagen er in het centrum van de verdediging niet goed uit. Op dit niveau is het niet mogelijk om zulke kinderachtige fouten te maken.”

Desalniettemin is de coach over het behalen van de vorige week al behaalde doelstelling voor dit seizoen: directe handhaving in de Eredivisie. “Het is een droomscenario dat is uitgekomen. De punten die we uit hebben gehaald, wat echt stunts waren van het team, had ik desondanks liever thuis gehaald, voor het eigen publiek. Maar uiteindelijk zijn we natuurlijk überhaupt blij dat we de punten hebben gehaald. Iedereen is verzekerd van zijn baan hier, de supporters zijn verzekerd van Eredivisievoetbal volgend jaar en dat is ook wat ze verdienen.”

“Te lang autoverkoper geweest”
De coach, wiens contract nog één seizoen doorloopt, gaat voor de camera bovendien in op zijn verstandhouding met technisch directeur Ton Caanen. In de laatste maanden gonsde het immers van de berichten dat de beide heren vaak niet op één lijn zitten. “Ik heb een prima relatie met Ton Caanen. Men kan wel zien dat hij in zijn hele leven geen raakvlak heeft gehad met een eerste elftal van een betaald voetbalclub op Nederlands niveau. En dat hij ook te lang een autoverkoper is geweest, vroeger. Maar hij doet er ook alles aan om zich goed te ontwikkelen op voetbalgebied. En daarom heb ik verder ook een prima relatie met hem. Wij doen er alles aan om de selectie goed samen te stellen. Of Kalezic ook volgend seizoen met Caanen werkzaam is bij de club, laat hij nog in het midden. “We zullen zien”, aldus de trainer.

Header: Roda JC Live archief