Kalezic tevreden met “volwassen spelend” Roda

Roda JC Kerkrade speelde zaterdagavond in een niet bijster verheffende wedstrijd gelijk tegen N.E.C. Nijmegen. Na 90 minuten stond de brilstand op het scorebord. Desondanks toonde hoofdtrainer Darije Kalezic zich tevreden voor de camera’s van FOX Sports: “Ik heb een zeer volwassen en georganiseerd Roda gezien.”

Ontbrekende scherpte, sterke organisatie
“NEC timmert de boel graag dicht bij een 1-0-voorsprong, dus het was belangrijk dat we niet in het mes liepen en dat hebben we goed gedaan”, aldus de coach. “De spelers hebben ontzettend hun best gedaan en we hebben buiten de eerste kans niets weggegeven.” Verdediger Gibril Sankoh is het daar niet mee eens. “Ik ben erg ontevreden. We moeten zo snel mogelijk onze punten halen. We hebben een jonge ploeg, de Eredivisie is niet makkelijk en N.E.C. is concurrentie.” Over de verdedigende organisatie was de routinier tevreden, maar voorin miste hij de nodige scherpte. “Buiten de eerste twee minuten is N.E.C. niet gevaarlijk geweest. We hebben wel serieuze mogelijkheden gehad, maar niet hele grote kansen gecreëerd.”

Volgende week worden in ieder geval Tomi Juric en Daniel de Silva bij de selectie verwacht. “We hebben hen niet gehaald om op de tribune te gaan zitten, dus zij zijn zeker welkom”, zegt Kalezic. “Ook de andere spelers worden door hen beter, want het niveau wordt hoger op de training. Nu is het tijd om te evalueren en weer stappen in de goede richting te zetten”, besluit de trainer, die benadrukt dat Feyenoord een club is als alle andere. “Zij hebben wel meer kwaliteit, wat misschien meer aandacht vraagt, maar ook tegen Feyenoord willen we onze eigen identiteit uitstralen.”

Farshad Noor
Over de blessure van Farshad Noor kon hij weinig zeggen. “Hij had drie ongelukkige duels en overal pijn. Dan moet je hem wisselen. Hij had een zwelling op zijn hoofd en was duizelig.” L1 meldde na de wedstrijd al dat de speler waarschijnlijk een lichte hersenschudding heeft opgelopen. Normaal gesproken betekent dat dat hij zondag gewoon inzetbaar is tegen Feyenoord.

Foto: Roda JC Kerkrade

 

Comments (1)

Comments are closed.