Kerkraads protest tegen videomoment op komst

Roda JC Kerkrade gaat protest aantekenen tegen het besluit van de videoscheidsrechter om de 2-3 van Donis Avdijaj af te keuren. Dat heeft de club tegenover diverse media bevestigd.

Vlak voor tijd kwam het team van Robert Molenaar op voorsprong in het Koning Willem II Stadion, om vervolgens het doelpunt afgekeurd te zien worden. Videoscheidsrechter Jochem Kamphuis constateerde namelijk dat Roda-aanvaller Mikhail Rosheuvel tientallen seconden eerder duidelijk hands had gemaakt.

Dat Rosheuvel daarmee een overtreding beging, is dan ook niet in het geding. Het gaat de Kerkradenaren om de inzetbaarheid van de videoscheidsrechter. Harm van Veldhoven verklaart tegenover Voetbal International: “Het reglement is over deze situatie erg onduidelijk.” De technisch directeur geeft aan dat de club zich benadeeld voelt.

Roda is nu de argumenten goed op een rij aan het zetten en zal begin volgende week protest indienen bij de KNVB. De nationale bond is hiervan reeds op de hoogte gesteld. De bond heeft op Twitter laten weten achter de beslissing van Kamphuis en dienstdoende scheidsrechter Dennis Higler te staan.

Het is niet duidelijk welk resultaat Roda JC wil bereiken met het protest. Mogelijkheden hiervoor zijn het laten overspelen van het duel, het hervatten van de wedstrijd bij een 2-3 tussenstand of een andere tegenprestatie. Dit zal waarschijnlijk duidelijk worden op het moment dat het protest wordt ingediend.