KNVB-Beker | Roda treft wederom Heerenveen

Nadat in de voorbije twee jaargangen twee keer thuis tegen PSV werd gebekerd, treft Roda JC dit jaar weer een zelfde tegenstander als in het vorige seizoen: de bekerloting, uitgevoerd door ‘good old’ Heinrich Welling en Barry van Galen, koppelde de Limburgse ploeg aan de noorderlingen uit Friesland.

De loting is interessant, aangezien enkele weken eerder beide ploegen elkaar ontmoeten in het noorden in de Eredivisie. In de beker won Roda JC de laatste twee ontmoetingen tegen SC Heerenveen; de laatste en enige nederlaag in het toernooi dateert van december 2001 (0-1). Alle andere ontmoetingen tussen de twee teams in de nationale bekercompetitie werden gewonnen door Roda JC Kerkrade.

Opvallend is dat zes van de negen Eredivisionisten tegen elkaar zullen uitkomen in de volgende ronde, die 15, 16 en 17 december zal worden afgewerkt. Het gegeven dat er maximaal zes ploegen van het hoogste niveau overblijven in de kwartfinales stemt redactielid Sem in elk geval hoopvol: “met een zege op Heerenveen ben je wellicht direct een grote kanshebber [om de eindzege]”.

De volledige loting (I = speelniveau):
Heracles Almelo (I) – PSV Eindhoven (I)
VV Capelle (III) – VVSB (III)
Feyenoord (I) – Willem II (I)
Roda JC Kerkrade (I) – SC Heerenveen (I)
Achilles’29 (II) – FC Utrecht (I)
HHC Hardenberg (III) – N.E.C. (I)
Excelsior’31 (IV) – FC Den Bosch (II)
Kozakken Boys (III) – AZ (I)

De precieze speeldata en aftraptijden worden op een later moment door de KNVB vastgesteld.

Comments (2)

Comments are closed.