Koen Bucker verruilt Heracles Almelo voor Roda JC

Roda JC heeft de gewenste versterking op de keeperspositie binnen. Koen Bucker komt over van Heracles Almelo.

De 27-jarige doelman is de tweede versterking, die maandag door Roda wordt gepresenteerd. Eerder vandaag voegde Roda al linksback Laurit Krasniqi toe aan de selectie, die gehuurd wordt van Royal Antwerp FC. Bucker komt transfervrij over van Heracles Almelo, waar hij een doorlopend contract had. Dat contract is ontbonden en Bucker tekent een contract voor twee seizoenen in Kerkrade, met een optie op nog een jaar.

De boomlange Bucker doorliep de jeugdopleiding van AZ. Voor de Alkmaarders debuteerde hij in het betaalde voetbal, door twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie te keepen. In de zomer van 2018 stapte hij over naar Heracles Almelo, waarvoor hij negentien wedstrijden keepte, voornamelijk in de Eredivisie, maar ook in de KNVB-beker en in de nacompetitie.

Technisch manager Rob Servais noemt Bucker een hongerige speler met doorgroeimogelijkheden, waarmee hij “een typisch voorbeeld [is] van het profiel dat wij zoeken.” Hij typeert hem als een goede lijnkeeper met veel lengte.

Met de komst van Bucker is Roda JC in principe uitgewinkeld, al kunnen er in de komende twee weken nog mutaties plaatsvinden in de selectie. Phil Sieben en Jamil Takidine mogen uitkijken naar een andere club.

Foto: Roda JC Live