Kou maakt doorgaan Roda – PEC onzeker

Het is onzeker of het duel tussen Roda JC en PEC Zwolle kan doorgaan. De wedstrijd, die gepland staat voor aanstaande vrijdag om 20:00 uur, moet door de winterkou mogelijk worden verplaatst.

De laatste dagen vriest het ook in Zuid-Limburg behoorlijk. Zo wordt er woensdagavond nog een temperatuur van -7 graden verwacht en ook vrijdag zou het zeker vijf graden gaan vriezen. Dat komt de staat van het veld in het Parkstad Limburg Stadion niet ten goede. Aangezien Roda JC momenteel geen veldverwarming heeft, is het veld bevroren. Ook voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo, die afgelopen zondag gespeeld werd, lag het veld er niet florissant bij.

Clubs in de Eerste Divisie hoeven geen veldverwarming te hebben. Behoorlijk wat clubs op het tweede niveau spelen bovendien op kunstgras, wat een dergelijke faciliteit overbodig maakt. De KNVB is op de hoogte van de situatie en wacht voorlopig af. Tegenover De Stentor laat de bond weten dat vrijdagochtend besloten wordt of het duel doorgaat, zodat bijvoorbeeld fans en selectie van PEC Zwolle niet onnodig naar Kerkrade hoeven af te reizen.

Foto: Roda JC Live