Laatste lid Raad van Commissarissen trekt zich terug

Hessel Meijer, het laatst overgebleven lid van de raad van commissarissen van Roda JC Kerkrade, heeft zich teruggetrokken. Dat meldt De Limburger. De club heeft vooralsnog geen officiële mededelingen gedaan.

Meijer was sinds 2014 commissaris bij Roda JC. In de raad van commissarisen werd hij vanaf dat moment vergezeld door Wout van Stokrom, David Jongen en Harm Wiertz. In de jaren die verstreken hebben zich een flink aantal mutaties voorgedaan in de samenstelling van de raad, waardoor Meijer vanaf de zomer van 2018 de enig overgebleven commissaris was. Op dat moment stapte Huub Mullenders namelijk op.

De topman van Wyckerveste sloot zich na de degradatie van Roda JC aan bij het ondernemerscollectief dat inmiddels bekend staat als de Stichting Samen Roda JC. Dit was echter van korte duur, aangezien zijn werkzaamheden als commissaris niet verenigbaar waren met een functie binnen de G7. De KNVB vond dat het toezichthoudersorgaan de voorkeur moest krijgen. Nu zitten de Kerkradenaren alsnog zonder toezichthouders, aangezien Meijer tegenover De Limburger aangeeft dat een raad van commissarissen met slechts één lid niet werkt. Het is onduidelijk of Meijer een andere functie binnen de club gaat vervullen.

Namens de Stichting Samen Roda JC heeft Dionne Wiertz, de vrouw van oud-commissaris Harm Wiertz, het vertrek van Meijer bevestigd. Roda JC mikt erop om voor het einde van het voetbalseizoen de raad van commissarissen weer vorm te hebben gegeven met meerdere nieuwe commissarissen.

Foto: Roda JC Live