Licentiecommissie trekt drie punten af, KNVB wil bemiddelen

De recente ontwikkelingen binnen Roda JC Kerkrade baren de KNVB zorgen. Daarom gaat de voetbalbond als bemiddelaar in gesprek met de club. Hierbij schuiven de gemeente Kerkrade en de Keuken Kampioen Divisie aan.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal bij de KNVB, laat op de website van de bond weten: “We voelen ons betrokken bij een klassieke club in ons betaald voetbal. De KNVB staat klaar om waar mogelijk Roda JC te helpen. We mogen niet direct bij een club ingrijpen maar willen wel kijken wat we samen met de andere partijen kunnen doen om Roda JC terug in balans te brengen.”

Manager competitiezaken Jan Bluyssen voegt daaraan toe: Wij volgen net als velen de ontwikkelingen bij Roda JC. Niet alleen omdat we als KNVB verantwoordelijk zijn voor een ordelijk verloop van de competities, maar vooral omdat we begaan zijn met Roda JC en de supporters. Het brengt ons wel in een ingewikkelde situatie, omdat hier drie losse elementen samenkomen. Allereerst is daar de rol van de licentiecommissie, die onafhankelijk van de KNVB uitspraak heeft gedaan over Roda JC na toetsing van de licentievoorwaarden. Daarnaast organiseren wij als KNVB de competitie en kan dit besluit uiteraard direct invloed hebben op de voortgang van de competitie. Als laatste zijn we nauw betrokken bij de leden van de KNVB, zo ook bij Roda JC.”

Licentiecommissie

De genoemde licentiecommissie heeft aan Roda een straf van drie punten aftrek opgelegd. De club heeft aan diverse licentieregels niet voldaan. Naast de puntenaftrek worden ook twee boetes opgelegd, waarvan het bedrag in totaal € 12.500 bedraagt. Wel heeft Roda JC nog de mogelijkheid om in beroep te gaan.

Door de puntenaftrek daalt Roda JC in beginsel af naar de laatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Zolang er nog de mogelijkheid openstaat om beroep aan te tekenen, is de straf nog niet officieel. De uitspraak van de licentiecommissie wordt ook niet gepubliceerd, totdat deze definitief is.

Roda JC heeft in een bericht aangegeven de KNVB erkentelijk zijn voor de toegereikte helpende hand. De club beraadt zich nog over een beroepszaak.

Foto: Roda JC Live