Limbombe terug in basis tegen ver weggezakt Den Bosch

Vrijwel niemand in Kerkrade en omgeving gelooft nog in een nacompetitieplek voor Roda JC, en dus nadert de absolute slotfase van het seizoen. Vijf wedstrijden voor het einde wacht een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch.

De ploeg van Edwin de Graaf maakt de laatst maanden een bijzonder slechte periode door. Van de laatste tien wedstrijden werden er maar twee gewonnen, en dus zijn de play-offs ver uit zich geraakt. Onder andere vanwege de slechte resultaten hoorde De Graaf deze week dat zijn contract in Kerkrade niet wordt verlengd. NAC Breda, dat virtueel het laatste ticket in handen heeft, is zeven punten verwijderd. Daarmee lijkt deelname aan de nacompetitie een utopie, al kan de situatie met hulp op de andere velden na vrijdag niet eens hopeloos zijn.

Ver weggezakt
Voordat de Roda-spelers hoopvol de andere uitslagen kunnen gaan opzoeken, moeten ze eerst zelf afrekenen met FC Den Bosch. Dat wordt al lastig genoeg, ondanks dat de Bosschenaren eennalaatste staan. Zo werd de uitwedstrijd in De Vliert ruim gewonnen, maar wel pas in de absolute slotfase: een hattrick van Dylan Vente in het laatste kwartier bepaalde de eindstand op 0-3.

Daarbij moet worden gezegd dat Den Bosch aan het begin van het seizoen nog wel eens behoorlijk voor de dag kwam, maar in de tweede helft van de competitie ver is weggezakt. Drie overwinningen wist Den Bosch te noteren in de laatste negentien (!) wedstrijden. Het absolute dieptepunt kenden de Brabanders op 3 maart, toen PEC Zwolle met maar liefst 13-0 te sterk bleek. De grootste nederlaag ooit in het Nederlandse betaald voetbal, die leidde tot het ontslag van Jack de Gier.

Wisselingen
De Graaf gaat in het slot van het seizoen toch nog een en ander wisselen, al blijft het systeem intact. Arjen van der Heide wordt geslachtofferd vanwege een tekort aan rendement, waardoor Bryan Limbombe weer vanaf het begin mag meedoen. Achterin keert Nils Röseler terug van een schorsing en krijgt Boyd Reith weer de voorkeur boven Jamil Takidine.

Verwachte opstelling Roda JC: Nicolas – Reith, Joppen, Röseler, Douglas – Vossebelt, Bijleveld, Hartjes – Limbombe, Vente, Ouaissa.

Roda JC – FC Den Bosch
Vrijdag 21 april, 20:00 uur, Parkstad Limburg Stadion, arbiter: Robin Gansner.

Gespeeld: 19
Winst: 11
Gelijkspel: 4
Verlies: 4
Doelsaldo: 42-24 (+18)

Foto: Roda JC Live