LIVEBLOG | TransferDeadlineDay

Vandaag is de laatste dag vóór de zomerstop waarop Roda JC nieuwe spelers kan vastleggen. Wat gebeurt er in de laatste 24 uur van deze transferperiode? Naast de artikelen verzorgen we vandaag ook een liveblog. Hieronder alle updates in chronologische volgorde.

00:00 uur | De transfermarkt is gesloten! Aan het eind van de maand januari staat de teller bij Roda JC op 9 nieuwe spelers.. of toch 11? Op Twitter verschijnt in de dying seconds een gerucht over de broers Mmaee, die van Standard Luik naar Roda JC zouden verkassen. Een andere broer speelt al een tijdje in Jong Roda. Of het gerucht op waarheid gebaseerd is, valt ten zeerste te betwijfelen. Het vermoeden bestaat dat Roda daadwerkelijk naar de diensten van het tweetal heeft gelonkt, maar dat het uiteindelijk te laat bleek om tot overeenstemming te komen.

22:15 uur | Daar is dan toch de bevestiging vanuit Roda JC: Lyes Houri speelt het komende halfjaar in Kerkraadse dienst. De 21-jarige middenvelder van SC Bastia wordt tot het eind van het seizoen gehuurd. Hij zal bij Jong Roda JC moeten bewijzen of hij in aanmerking komt voor een permanente transfer in de zomer. Houri speelde in het verleden voor verschillende Franse nationale jeugdelftallen.

22:00 uur | Doriano Kortstam verlaat Roda JC last-minute. De verdediger van het beloftenelftal, en tevens international van Curacao, had in een eerder stadium in deze transferperiode al aangegeven graag op het hoogste niveau speelminuten te willen maken. Daarbij mikte de zelfverzekerde centrumverdediger op een Eredivisie-club, maar uiteindelijk is het dus de nummer laatst van de Jupiler League, Achilles ’29, geworden. Hij tekent in Groesbeek een contract voor een half seizoen.

21:45 uur | Verder heeft Roda JC opvallend genoeg de transfer van Lyes Houri naar Roda JC nog niet bevestigd. Dit in tegenstelling tot de berichtgeving van FOX Sports en Houri’s eigenlijke werkgever SC Bastia, die gisteren melding maakten van een tijdelijke overgang vanuit Corsica naar Kerkrade. Eerder vandaag gaf Roda tegenover Roda JC Live aan dat de transfer ‘rond zou komen’. Houri zou in eerste instantie aansluiten bij de beloften.

19:15 uur | Nestoras Mytides wordt het komende half jaar verhuurd aan AEK Larnaca, meldt Roda JC. Daarmee keert de aanvaller terug bij de club waar hij vandaan komt. In zestien duels kwam de Cyprioot slechts één keer te scoren, en kon hij de verwachtingen nooit waarmaken. Ton Caanen geeft aan dat met de instroom van nieuwe spelers er geen zicht was op speelminuten was voor Mytides. “Hierdoor hebben we aan deze verhuur meegewerkt. Het is voor hem goed om zo veel mogelijk aan spelen toe te komen.” De spits was de afgelopen jaren een vaste waarde bij Larnaca.

Volgens Dagblad de Limburger is Roda JC hiermee klaar op de transfermarkt. De rest van de avond zullen er geen spelers meer bijkomen of vertrekken.

15:00 uur | Van een eventuele komst van Stéphane Badji is geen sprake meer. De verdedigende middenvelder was in beeld bij Roda JC, dat hem wilde huren van Anderlecht. De Belgische topclub, waar hij op een zijspoor raakte, verhuurt hem nu echter aan competitiegenoot Moeskroen. Roda haalde eerder voor de positie van Badji ook al Mohamed El Makrini binnen, die overkwam van Odense.

12:30 uur | De KNVB heeft Danny Makkelie aangewezen om zondagmiddag het duel tussen Roda JC Kerkrade en Ajax te fluiten. Die wedstrijd begint om 12:30 in het Parkstad Limburg Stadion. Hij wordt geassisteerd door de heren Diks en Steegstra, met als vierde official de heer Van Herk. Makkelie floot eerder dit seizoen van beide ploegen de wedstrijden Roda JC – Vitesse (1-0), Ajax – Excelsior (1-0) en sc Heerenveen – Ajax (0-1).

12:00 uur | Wat ook al langer in de lucht hing, was de komst van Simeon Raykov naar Roda JC Kerkrade. Nu is het door de club ook bevestigd. De Bulgaar tekent een contract van anderhalf jaar bij de Limburgse Eredivisionist. Raykov (27) komt over van Lokomotiv Plovdiv, waar hij dit seizoen in negen wedstrijden drie assists verzorgde. Ton Caanen: “Simeon is een linkeraanvaller. We zijn blij dat de formaliteiten zijn afgerond.” Raykov zal op de flanken moeten gaan wedijveren om een basisplaats met Mikhail Rosheuvel, Gyliano van Velzen en Beni Badibanga.

10:45 uur | De komst van Lyes Houri naar Roda JC hangt al een paar dagen in de lucht. Een bevestiging vanuit Roda JC blijft tot nu toe uit, maar SC Bastia bevestigt de overgang van de middenvelder naar Kerkrade wél. Dat meldt Voetbal International. De 21-jarige Marokkaanse Fransman wordt voor een halfjaar gehuurd van de club van Corsica, waar hij dit seizoen nog geen speelminuten maakte.

09:50 uur | Roda JC heeft haar jaarverslag gepubliceerd. Dat doet het op de laatste dag waarop dat volgens de KNVB toegestaan is, namelijk op 31 januari. De twee opvallendste feiten: ondanks de komst van Frits Schrouff leed de club over het seizoen 2015/2016 een verlies van 1,9 miljoen Euro. Anderzijds stegen de loonkosten ten opzichte van een seizoen eerder met 2,5 miljoen Euro. Dat is verklaarbaar doordat Roda op Eredivisie-niveau salarissen ging betalen en bovendien in de winterstop acht versterkingen binnenhaalde.

09:00 uur | In De Telegraaf geeft deel-eigenaar Aleksei Korotaev aan grootse plannen te hebben met de Koempelclub. “Ik hoop dat Roda JC binnen twee jaar weer Europees speelt. Via de play-offs ligt de komende maanden zelfs nog de mogelijkheid om dat voor volgend seizoen af te dwingen. Ik geloof dat je groot moet denken. Kijk hoe Leicester City in enkele jaren is gegroeid. We moeten niet te bescheiden zijn in onze doelstellingen. Het zal enige tijd duren, maar ik ben zeker dat we op dat niveau kunnen komen.”

Header: Roda JC Live