Man uit Susteren vrijgelaten; meer aanhoudingen verwacht

De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de rellen bij de wedstrijd Fortuna Sittard – Roda JC Kerkrade, die op 13 september werd gespeeld. Gisteren werd er een 27-jarige man vrijgelaten, maar ondertussen worden er ook nieuwe verdachten gearresteerd.

De man, die afkomstig is uit Susteren, werd vrijgelaten, omdat volgens de rechter op basis van de camerabeelden niet vastgesteld kon worden dat hij het was. De supporter van Fortuna Sittard werd verdacht van openlijke geweldpleging. Hij zat al vijf weken vast.

Tijdens en na de wedstrijd gingen politie en supporters met elkaar op de vuist. Er werden in totaal 29 aanhoudingen verricht en de man uit Susteren was de enige die nog vast zat. Wel was hij de eerste die voor de rechter moest verschijnen. Zijn advocaat beraadt zich op het vragen van een schadevergoeding, vanwege de lange tijd dat de man vast heeft gezeten.

In de afgelopen week zijn er nog twee mensen gearresteerd na het bestuderen van camerabeelden. Er kunnen nog meer arrestaties tegemoet worden gezien, zo meldt 1Limburg. Daarbij komen volgens het Belgische medium Het Belang van Limburg ook supporters van Racing Genk in beeld.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.