Mario Engels vertrekt naar SV Sandhausen

Mario Engels speelt vanaf volgend seizoen niet meer voor Roda JC Kerkrade. De Duitse aanvaller tekent een contract voor twee seizoenen bij SV Sandhausen, zo melden beide clubs.

Engels kwam gedurende twee seizoenen uit voor Roda JC. In het seizoen in de Eredivisie fungeerde hij vooral als bankzitter, maar in de Keuken Kampioen Divisie groeide Engels uit tot de stuwende kracht achter het elftal. De aanvaller scoorde in het voorbije seizoen liefst 25 doelpunten en leverde 11 assists.

Al snel werd duidelijk dat Engels niet houdbaar zou zijn voor Roda JC, wanneer de club niet zou promoveren. Er was interesse uit de Eredivisie, maar de Duitser kiest voor een terugkeer naar zijn thuisland. Sandhausen is actief in de 2. Bundesliga en eindigde daarin afgelopen seizoen op de vijftiende plek.

Bij Sandhausen is men content met het aantrekken van Engels. “Ik volg hem al een hele tijd”, stelt technisch directeur Mikayil Kabaca. “Hij is in de aanval flexibel inzetbaar, heeft afgelopen jaar veel gescoord en is snel. We hopen dat hij bij ons net zo goed tot zijn recht komt.”

Foto: Roda JC Live