Masita nieuwe kledingsponsor Roda JC

Roda JC zal de komende twee seizoenen spelen in tenues van het merk Masita. Het Limburgse bedrijf lost Robey af, dat aan het eind van dit seizoen drie jaar lang als kledingsponsor aan de club verbonden was.

Dat meldt 1Limburg woensdagavond. Masita zal de volledige sportkledinglijn van de Koempelclub gaan verzorgen, van trainingsoutfits tot wedstrijdshirts. De leverancier uit Echt is momenteel al verbonden aan onder meer MVV Maastricht en VVV-Venlo. Twee jaar geleden werd het bedrijf nog failliet verklaard, maar inmiddels is het onder de vleugels van moederbedrijf ISBC Sports weer terug van weggeweest.

Roda JC, dat nog geen persbericht naar buiten bracht, neemt daarmee na bijna drie seizoenen afscheid van Robey Sportswear als kledingsponsor. Eerder dit seizoen lagen beide partijen in de clinch over het nieuwe thuistenue van de Kerkraadse eredivisionist, dat volgens de leverancier onmogelijk te produceren zou zijn. Roda hekelde op haar beurt de handelswijze van Robey, waardoor een breuk aan het eind van dit seizoen in de lijn der verwachting lag.

Foto: Masita