Mat Roda JC gaat fors onderuit in Breda

Roda JC heeft zondagmiddag op bezoek bij NAC Breda een forse nederlaag geleden. In het Rat Verlegh Stadion gingen de Kerkradenaren met 4-1 onderuit.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Sander van der Eijk was NAC Breda heer en meester in eigen huis. De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, maar enkele reddingen van Radomir Novakovic voorkwamen een vroege achterstand. Na een kwartier spelen ging de bal echter op de stip na een overtreding van Antonio Cotán. Jan Paul van Hecke benutte het buitenkansje.

Nog voor rust kwam NAC op 2-0. Een van richting veranderd schot van Othmane Boussaid werd nog knap gekeerd door Novakovic. Voor spits Finn Stokkers was de rebound vervolgens een koud kunstje. Met de 2-0-ruststand mocht Roda JC niet klagen.

Ook in de tweede helft leken de Kerkradenaren niets in te kunnen brengen, maar uit het niets kreeg Roland Alberg de kans om Roda terug in de wedstrijd te brengen. De penalty, versierd door Iké Ugbo, benutte hij feilloos. Daarna leek NAC even te wankelen, want Roda kreeg nog een aardige kans op de gelijkmaker. De vrije trap van Mart Remans werd echter gekeerd door doelman Nick Olij.

De wedstrijd werd twintig minuten voor tijd echter in het slot gegooid door Pele van Anholt, die met een snoeihard schot Novakovic verschalkte. Amper een minuut later liep NAC uit naar 4-1, door een fraaie treffer van Mounir El Allouchi. In het restant van de wedstrijd kregen de Bredanaars nog enkele flinke kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Foto: Roda JC Live